-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

seksa tersedu !

aku paling benci bila tersedu. perghhh, memang seksa jiwa batin dan raga ! nak tido tak senang, nak makan tak tenang, nak berak pun payah okay. kekadang pelik la jugak, bila mana datang tang tersedu nie. macam magik, tetiba je menyerang dan tetiba je menghilang.



banyak teori yang aku dengar dari benda alah tersedu nie :

# tersedu sebab dengar ura-ura badan nak gemoks.

# tersedu sebab perut kita kurang air. so kena minum 14 gelas air kosong dulu then baru la hilang sedu tu.

# tersedu sebab payudara dah nak membesar (ini untuk perempuan le, laki jangan kau nak sebok)

# tersedu sebab nak ketinggian badan nak bertambah.




entah betul entah tak teori-teori kat atas tu. tapi yang aku pelik la, apesal semua teori-teori tu ada kaitan dengan penambahan saiz badan dannnnnnnn yang lebih cenderung kearah keobesitian ? haha adakah bila aku kene sedu after makan berbukak puasa then tu petanda aku nak jadi makin gemoks ?


okay nie ada sedikit info pasal tersedu nie yang aku dapat daripada google. wah, gambar nie membuatkan aku terasa macam belajar perubatan la pulak kan. okay, perasan.




dan lepas tengok gambar kat atas nie, rasanya la...tak ada kene mengena dengan kegemokan. rasanya je la. sebabnya apa yang aku paham, tersedu nie main tang paru-paru kita je. dan ada kaitan dengan sistem pernafasan kita. entah la, kalau anda nak tau lagi, better pegi serang klinik esok dan pegi tanya doktor okay. tak pun pegi tanya kat bakal-bakal doktor hensem/lawa semalaysia. huhu !


by the way, sebenarnya sepanjang entri nie ditulis, aku memang sedang mengalami seksaan tersedu nie. dan bila dah naik habis tulis entri nie, seksaan tersedu aku dah habis. yeayyyyy !

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted