-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

bunyi mengerang yang terlampau, serious shit !


satu malam gua tak boleh tido sebab sejenis bunyi pelik yang gua dengar petang kelmarin asyik terngiang-ngiang kat dalam kepala otak. pelik bebenau. nie kali kedua gua dengar bunyi yang sama tapi dalam variasi yang berbeza. tu dia..variasi yang berbeza !

kali pertama gua dengar masa gua bercuti ke satu tempat peranginan terkenal. masa tu gua kecik comel lagi. baru 9 tahun kalau tak silap. gua dan family menginap di sebuah hotel berdekatan dengan pantai. suasana hotel tu memang best nak mampos. hotel tu bertaraf 4 bintang lah jugak, so budak kecik macam gua tak sah kalau tak batak dengan kolam renang kat situ.

malam tu kami tak ada pape event. so semua balik bilik awal malam. parent gua tido awal, penat katanya. dulu gua anak bongsu. walaupun gua anak bongsu, gua dan kakak-kakak gua duduk satu bilik yang berasingan dengan mak abah. tapi gua dengan kakak gua budak nakal. kitaorang suka merayap berjalan-jalan depan bilik orang lain. konon nak hambik angin lah. KONON

malam tu kitaorang pegi main lif. punya lah budak nakal, malam-malam buat bising main tekan-tekan butang dalam lif. satu masa, kakak gua cakap nak balik bilik sebab dia dah ngantuk tapi gua ketinggalan lif dan terpisah dengan kakak gua. nak tak nak terpaksalah gua balik bilik sorang-sorang.

masa gua lalu dari bilik ke bilik untuk sampai ke bilik gua, tiba-tiba gua dikejutkan dengan satu bunyi manusia mengerang yang terlampau. terkezut jugak lah sebab bunyi mende alah tu kuat bebenau. gua dengar satu suara laki dan satu lagi suara perempuan. pergh, nak membunuh orang ke hapa ?? tapi masa tu gua budak kecik, otak masih suci muci lagi. gua tak tau tu bunyi apa. gua ingat orang tengah bergaduh pukul-pukul macam dalam cerita hindustan tu so gua lari laju-laju masuk bilik gua. malam tu gua bercerita sakan dengan kakak gua tapi macam hampeh dia buat tak tau je. sob sob sob

tapi petang kelmarin gua terdengar bunyi yang lebih kurang sama tapi jauh lebih hebat daripada bunyi yang gua dengar kat tempat peranginan tu dulu. pergh, melampau sungguh manusia zaman sekarang ! agak-agak lah kalau nak sedap 'korang-korang aje', cover line lah sikit weh.

petang kelmarin gua berjumpa dengan member-member perempuan gua di rumah sewa diorang. rumah diorang rumah flat. biasa lah, nama pun student ye tak. mana mampu nak sewa rumah besau-besau nie weh. gua saja je jumpa diorang sebab dah lama tak lepak sama. diorang jemput naik rumah diorang, so gua pun naik lif dan berjalan ke rumah diorang.

suasana flat tu sunyi sepi dan agak kotor lah jugak. jiran-jiran diorang semuanya buat hal sendiri. tak harmoni macam duduk kat asrama. haha ! kalau gua duduk situ, mesti gua jarang keluar rumah. nak dijadikan cerita, masa gua on the way jalan ke rumah member gua, tiba-tiba gua terdengar bunyi dua manusia mengerang dan kali nie bunyi lebih extreme daripada bunyi yang gua dengar dulu tu. perghhhh !

kali nie gua dah besau, gua dah faham bunyi tu bunyi apa. ahaha ! tak payah bagitau ataupun susah-susah cari internet, gua dah boleh faham sendiri. macam celaka je diorang nie tak hormat privasi orang lain. nak buat benda tu pun cover line lah sikit. tak payah lah obvious bebenau sampai orang kat luar lalu-lalang pun boleh dengar betapa sedapnya korang tengah bercengkerama. 

gua lalu situ dengan perasaan yang sungguh jengkel. sampaikan member gua tegur apa pasal muka gua mencuka habis. ishhhhh...tahu leeee gua nie belum berkahwin, so jangan buat gua terasa nak kawin cepat-cepat. haha ! kang tak pasal-pasal abah dan mak gua kat rumah terkejut beruk sebab gua buat pengakuan nak kawin hujung minggu nie jugak. LOL

nak nikmat 'korang-korang aje' tu agak-agak lah sikit ye. kawal lah sikit kalau tak nak malu didengar orang luar. nanti tak pasal-pasal mendatangkan fitnah. silap haribulan orang keliling salah tafsir then pergi report kat pejabat agama. pasangan yang dah kahwin, lega lah sikit kalau ada serbuan. tapi kalau yang belum kawin tu ???, please say selamat jalannnnnnnnnnnnnn. *zina tu haram hoi !*







p/s : ini bukan entri lucah. ini entri pengalaman sebenar plus menjengkelkan jiwa plus tak sabar nak kawin.


Comments
7 Responses to “bunyi mengerang yang terlampau, serious shit !”
  1. Anonymous says:

    amboi..ckin ni..dgr bunyi dorg mengerang pun dah x tahan nak kawin ye? hehe..
    tentu pastu ckin ehem2 sendiri sampai mengerang2 keseorangan juga kan? ^_^

  2. hahaha tulah pasalnyaaaaa. apa2 hal, nikah dulu ! haha

  3. ijat says:

    kalau dah ada calon..nikah la cepat2..xperlu lagi ckin nak sedap sorg2..nak mengerang sorg2.. bila dah nikah nanti, dah ada pasangan yg akan mengerang sama..lagi umpph!! hahaha..

    yg pada masa tu ckin dgr suara laki ke suara popuan?:)

    -ijat

  4. wehhhh ijat oi. xda makna nak mengerang sedap sorang2. ishhhhh sensitip ! err suara laki and perempuan. huhu !

  5. ijat says:

    ouch..defensivenya ckin ni..hahaha..
    suara laki dan popuan? ohh..ingatkan dgr salah sorg darinya sahaja.. :P

    p/s: mengerang sedap keseorangan..masih lagi normal la ckin..:P

  6. Anonymous says:

    hi cikin... suara2 mengerang tu buat jiawa kacau yerk.. hihi. kiranya cikin ni cepat bernafsu gak yer... untungla sapa jadi suami shikin! chill

  7. Anonymous says:

    selamat bertunang lh ikin

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted