-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

lelaki suka hujan sebab...





hujan yang turun bagaikan mutiara..


ecewah, tu diaaaaa nyanyi lagu Sudirman yang tak berapa nak Sudirman sangat. cakap pasal hujan, sejak kebelakangan nie, kawasan Melaka selalu hujan masa nak subuh belaka. nak kata ribut pun iya jugak. bukan main tinggi je baju-baju yang gua sidai kat ampaian tu melayang ke atas.

tapi sekarang gua bukan nak cakap pasal hujan lebat ribut taufan bagai. gua nak cakap pasal hujan yang normal, yang selalu membasahi bumi kita nie. hujan memang membawa satu keindahan buat semua manusia. tapi hujan jugak boleh bagi advantages bagi kaum adam. and yeah, gua baru terperasan hari ni weh ! wtf



well menurut pandangan gua, lelaki suka bila hujan sebab...



# suka lahhhhh sebab boleh tengok body perempuan free-free je, walaupun perempuan tu tak bogel atau pun separuh bogel.



# suka lahhhh sebab boleh basuh kereta dengan mudahnya. maklum la, lelaki memang style pemalas nak basuh kereta ye tak.



# suka lahhhh sebab boleh tido dengan nyenyak seolah-olah berada di dalam aircond. jimat bil elektrik.



# suka lahhh sebab tak payah basuh baju dan sidai kat ampaian. maklum la, baju kotor stock seminggu tak berbasuh dan sering menjadikan hujan sebagai alasan mengelak daripada menyidai baju. ceit !



# suka lahhh sebab boleh peluk isteri sepanjang masa hujan tu turun walaupun isteri bengkek je kene peluk macam bantal busuk. alasannya, "SEJUK la sayanggggg".



# suka lahhh sebab tak payah membazir tenaga dan gel untuk menampakkan efek rambut yang super macho depan perempuan. guna air hujan pun boleh ! *sambil libas-libas rambut*










tapi gua rasa la kan, lelaki lagi suka kalau tak hujan ye dak. sebab kalau hujan turun, banyak aktiviti lepak menyantai diorang akan tertangguh dan seterusnya tertangguh. tu yang kekadang bengkek je terpaksa lepak tengok tv kat rumah seharian sampai berkulat.


Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted