-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

cerita benar tentang SALE.

orang perempuan memang selalu kene mengena dengan fenomena 'SALE' nie. orang perempuan selalu lemah dan kalah bila ternampak perkataan 'SALE' kat mana-mana tempat terutamanya tempat shopping complex. pantang nampak perkataan 'SALE' je mesti jadi macam orang gila yang dah tak ingat nak makan minum berak kencing semua.

gua pun camtu jugak sebenarnya, cakap orang je lebih. gua kalau nampak perkataan 'SALE' mesti rasa macam orang sasau sekejap, terutamanya kat tempat-tempat yang buat gua jadi boros berbelanja. well, perempuan mana yang tak pernah teruja bila tengok perkataan 'SALE' ye tak. perempuan yang tak teruja tu gua rasa la dia mempunyai nafsu yang tidak normal. kehkehkeh ! jangan marah nooo.

setiap bulan anda akan tengok perkataan 'SALE' nie kat merata tempat. tak kira la jusco ke tesco ke midvalley ke reban ayam ke...tak kisah la. tapi kan anda sebenarnya tau tak apa cerita disebalik perkataan 'SALE' nie ?



credits to entah website apa gua nak share pun dah lupa.



bila tengok kartun kat atas nie, gua rasa macam celaka je. yelah, tak dinafikan memang ada kebenarannya. memang tepat, pastinya ! kalau harga mahal melambung tak kena dengan item yang dijual pun kita sanggup nak beli. yelah, kononnya ada 'SALE' menggila dan harga turun mendadak. kononnya itu peluang yang tak patut disia-siakan la. ini selalu berlaku bila kita nak beli barang-barangan yang berjenama mahal. sumpah kena tipu hidup-hidup weh. harharharhar !

gua tersentap la jugak sebenarnya. lebih-lebih lagi gua selalu la jugak tak sengaja jadi macam makcik baju hijau seluar biru yang menggelabah sebab SALE tu. maklum la, dah nama pun perempuan ye tak. kalau lelaki, ada diorang kisah ? haha. tapi jujur gua rasa la kan, kartun kat atas memang tepat dan terbaik laaaaaa !

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted