-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

apa nak jadi dengan zaman sekarang nie ?

   


sapa yang tak pernah dengar lagu kat atas nie, sila angkat ibu jari kaki kanan anda sekarang. okay sapa tak nak mengaku, gua belanja makan McD set large bigmac lagi 40 tahun akan datang. wah, tawaran mahal nie !

Rebecca Black, who's this fucking girl yaw ?! sumpah gua tak kenal langsung, tahu tahu je minah nie dah popular kat internet. popular pun bukan sebab prestasi dia bagus, tapi popular kena kutuk dengan satu dunia. seriously gua kesian tengok minah nie. kahkahkah !

kalau tak silap gua, minah nie dibawah jagaan syarikat rakaman Ark Music Factory. gua nie tak ada lah tahu menagu syarikat rakaman AMF tu bagus ke tidak. tapi yang pasti, Rebecca nie langsung tak ada bakat menyanyi, and hell, suara dia sungguh annoying.

gua terkejut gila masa mula-mula gua tengok klip video lagu nie. argh, macam sampah. gua rasa inilah klip video lagu english yang paling low cost, tak ada kualiti dan hasil kerja yang sambilewa. kesian gua tengok minah nie, macam jadi hanjing pulak untuk syarikat AMF tu. 

disebabkan suara gua tak sedap, maka dengan beraninya gua mengatakan suara Rebecca nie pun tak sedap, pergh sengau terlampau. dari awal hingga akhir lagu nie gua dengar terasa sungguh mengilukan dan gua tak sabar sabar nak tekan close kat window gua. tak cukup dengan suara sengau, lirik dia pun macam sampah sarap. lu ingat gua dengar lagu lu sebab nak belajar yesterday was thursday, today it is friday, tomorrow is saturday and sunday comes afterward, bla bla bla bla ? adakah perlu lu nak buat lirik which seat can i take sebab confius nak duduk seat depan atau seat belakang kereta ? we we we so excited ! sumpah WTF gila.

gua rasa lagu nie memang khas untuk kanak-kanak bawah umur je. orang dewasa kalau dengar lagu nie tak sah kalau tak rasa annoying terlampau. nampak sangat diorang nie mempergunakan kanak-kanak sebagai satu medium untuk melariskan syarikat rakaman diorang, jadi diorang boleh tarik perhatian budak-budak kecik untuk mengagungkan artis kanak-kanak macam nie. bila budak-budak kecik dah obses, mula lah diorang suruh dan paksa mak bapak diorang beli album artis macam nie. 

dan sebenarnya gua terasa sungguh annoying dengan orang yang tergila-gilakan Justin Bieber, termasuklah adik bongsu gua sendiri. gua selalu marah adik gua yang terlalu obses dengan Justin nie sampaikan kat dalam Facebook dia pun nak letak gambar mamat kecik tu. kat dalam handphone gua, tak ada satu pun lagu Justin nie. walaupun lagu-lagu dia agak sedap, tapi gua rasa annoying bila dengar suara budak kecik yang tak pecah lagi. oh ya, lagu paling annoying adalah lagu Baby feat Ludacris. LOL

ini lagi satu contoh artis budak yang gua pun tak tau lah nak komen apa. nama Miera Liyana nie memang gua tak kenal langsung. anda kenal ke ? tau tau je dia nie hot dengan cerita yang kononnya dia pilih baju nie sebab nak nampak kelainan. nama tak popular mana, tapi penampilan dia mak aihhhhh. terkedu-medu gua lepas tengok gambar nie. dah lah gua terkedu-medu, malu pun ada bila gua tengok gambar dia nie. gua rasa mata gua nie tak rabun lagi, jadi anda nampak tak apa yang gua nampak ? OMG !




bagi gua, kalau nak jadi terkenal, tak perlu lah nak buat kelainan sampai macam nie sekali weh. tak perlu jadi seksi seksa. kalau peribadi dan bakat tu bagus, buat macam mana pun nama tetap popular jugak. contohnya macam Lisa Surihani. tak perlu selak sana selak sini, dedah sana dedah sini pun tapi beliau dah ada sejuta peminat kat Facebook. amboi, karang kalau ada orang kata dia nie "maklum lah, artis baru nak up" ada jugak yang tersentap nanti. kehkehkeh !






adakah apa yang gua cakap mengenai Rebecca Black dengan Miera Liyana kat atas ini saling berkaitan antara satu sama lain ? 




entah lah, gua pun tak tau sebab gua main cakap je.

Comments
4 Responses to “apa nak jadi dengan zaman sekarang nie ?”
  1. whoaaaaaaaa , seksi kemain dia ! tak pernah dgr pun nama dia . emm . tak pun unie yg tak tau perkembangan dunia skrg ? hee

  2. huuu~
    lagu rebecca black..
    dgr x smpai separuh je..trus tekn stop..+_+"

    miera liyana~~
    haha....bese laa...
    nak hot..hot la sangat en~~
    sumpah xknl..pnh msuk paper ke..
    aihhh~~~=,="

  3. unie : ah, memang kita tak kenal dia sebab dia nie tak famous. seksi je over dia nie. malu lah tengok pic dia. nampak lah free bra yg dia pakai tu. DAMN

    dealin : over kan, sumpah benci artis macam nie. dah lah muda lagi, baru 18 tahun ! tak perlu kot nak kelainan sanggup dedah body sampai camtu sekali. nauzubillah !

  4. tak kenal pun dengan dua manusia nih.? ceh!~ nak pakai yg terdedah sangat. sengaja jek nak cari publisiti murahan. kalau dah murahan kan!~~~~~

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted