-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

WEDGES baik punya.


gua suka pakai kasut wedges. kasut wedges merupakan sejenis kasut yang bersifat kasual dan sesuai dipakai oleh mana-mana perempuan pun ! kalau pakai kasut wedges nie, gua rasa sangat selesa. rasa selesa gila tak macam pakai kasut tumit tinggi. kasut wedges membuatkan diri gua rasa stabil dan tak ada rasa unsur-unsur nak terpeleot. oh malunya kalau pakai kasut wedges di tempat awam, lepas tu tiba-tiba terpeleot. anda pernah ada pengalaman terpeleot macam tu ? kahkahkahkah ! 

kalau ada pengalaman macam tu, mesti pengalaman tu adalah pengalaman yang sangat memalukan. kena-kena pulak terpeleot masa kat kenduri kawin ke majlis annual dinner ke...pergh, sumpah malu gila ! tapi yang seronoknya, gua tak pernah ada pengalaman terpeleot macam tu. alhamdulillah setakat nie gua tak pernah mengalami babak terpeleot di khalayak ramai gara-gara terlampau teruja dengan kasut tinggi. tapi gua mengaku gua selalu terpeleot dalam bilik gua je. itu pun sebab gua gian sangat nak berangan kononnya gua adalah seorang model. serious macam heck gila kan ?












gua pun macam perempuan lain jugak, suka pakai kasut wedges. gua suka ikut trend semasa. tapi gua tak ada gila sangat sampai tak boleh kawal diri. gua suka beli sesuatu benda yang ikut trend semasa tapi memenuhi citarasa dan keselesaaan diri gua (ceh, nak kata lu orang yang bagus berbelanja la ?). pakai kasut wedges pun kena ada tekniknya yang tersendiri. lu tak boleh main taram je nak pakai. mentang-mentang kawan baik lu pakai wedges, lu pun tersentap nak pakai jugak. 

tapi kena ingat, tak semua benda yang cantik dipakai pada orang lain sama cantik jugak dipakai pada diri sendiri. kalau Makcik Bedah cantik pakai kasut wedges warna kuning menyala, tak cantik bila gua yang pakai sebab sumpah macam orang tak betol. kalau baju kebaya merah cantik dipakai oleh gua, tapi tak cantik bila Makcik Bedah yang pakai. jadi, gua rasa lebih elok kita ada identiti sendiri daripada sibuk nak meniru identiti orang lain. sapa tak setuju dengan gua, sila telan sebotol Dettol besar kat baldi biru gua tu.

oh ya, kadang-kadang gua terpikir. apekehe nama spesies kasut nie dipanggil wedges ye ? adakah sebab bentuk rupanya macam kentang ? atau warna dan rasanya macam kentang, mungkin ? ahhhhh gua bukan orang yang profesional untuk menjawab soalan tu. adios !









uishhh kalau gua makan sekarang pun sodap nie ! 
ada sesiapa yang nak belanja gua makan tak sekarang ? 
*tiba-tiba teringat KFC 24 hours*





Comments
6 Responses to “WEDGES baik punya.”
  1. hahaha sme la!! xtau npe boleh timbul idea bernas tu! klau ckp wedges cnfirm tringat wedges KFC.. lapar dh ni!! trliur tgk gmbar tu~~~

    jemput singgah sini ANASAURUS :)

  2. haha pakai baju pakai seluar pakai kasut. amik kunci kereta, then drive pegi KFC. order kat akak KFC tu "kak, saya nak 10 cheezy wedges je". kahkahkah !

  3. asyraf says:

    Kalau nak beli Jalapeno Cheese Powder utk Cheezy Wedges boleh hubungi saya 019-242 7750

  4. hai dear.. akak pon suka pakai kasut wedges.. dan jugak suka makan potato wedges KFC.. ekeke..

    meh jenguk blog akak..

    azurarahman.blogspot.com

  5. yeah we're same kak zura ! :D

  6. cantik-cantik ya.... model Wedges
    jadi ingin beli tapi dimana ya tempat distributor kaos kaki wanita dan wedges yang sedang trend..

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted