-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

Plan A and Plan B !





semua orang pasti ada impian kereta masing2 kan ? haha tipu lah kalau tak ada walaupun sebijik pun yang teringin dalam hati tu kan. kereta nie penting woo ! bagi aku lah dan aku pasti semua orang pun rasa kereta nie penting kan. kalau ada satu pun cukup lah. kalau ada rezeki lebih, beli lah dua tiga empat buah. haha but the most important is, semuanya terletak pada kemahuan masing2. 

dulu aku pernah cakap yang aku minat betul dengan kereta Toyota Caldina. haha sapa tak pernah tengok kereta Caldina memang tipu ah. sesiapa yang rajin tengok drama bersiri 'Adamaya' dulu mesti perasan kereta Caldina watak jahat si Dani tu. okay, kereta nie terlalu mahal untuk dimiliki tapi why not ? nothing impossible kan. so aku classified kereta nie sebagai kereta masa depan aku or kereta impian jarak jauh. haha aku rasa kereta nie for sure dah murah sikit time tu. ah peduli apa, janji aku naik kereta mewah. hahaha ! btw kereta nie sangat lebar dan panjang. oh my gosh, itu yang aku suka tu. so nie ada sikit review kereta Caldina yang aku idamkan.


bahagian hadapan Caldina
bahagian belakang Caldina

smart, dont you ? haha okay enough. Caldina nie just satu impian besar dalam hidup aku. sometimes, the truth is, tak semua impian kita akan dapat tercapai. tapi tak salah kalau kita nak berangan kan. just be positive sebab angan2 kita tu adalah salah satu cara kita dapat merealisasikan apa yang kita idamkan. i repeat, NOTHING IMPOSSIBLE. cuma yang penting kene usaha dan usaha kumpul duit, so tak perlu lah hidup asyik nak dikejar hutang je kan ? :)

okay stop talking about Caldina. sekarang nie nak cakap pulak pasal the first car. whoa, that's so fabulous. bila umur dah meningkat dewasa and masa untuk bergelar student pun dah hampir2 nak ke penghujung, mesti dalam fikiran kite nak sebut benda nie je, "MY FIRST CAR. MY FIRST CAR. MY FIRST CAR". setiap hari ulang tayang je 3 ayat tu. pantang nampak iklan di TV atau magazines pasal kereta, mesti ulang tayang lagi dan lagi dan lagi. semua muda mudi (ecewah ayat kau !) mesti nak ada first car yang boleh la dikategorikan sebagai tonggak utama kegemilangan hidup kau. kalau tak ada first car and lebih2 lagi kene psycho dengan members, rasa nak letak tempurung je banyak2 kat muka nie.

so aku pun macam anda jugak. ada jugak impian untuk first car nie. Caldina tu kira impian yang dikategorikan sebagai 'dapat tak dapat' lah (eh boleh ke camtu ?). so first car idaman aku ialah Satria Neo !! woot woot !! sapa tak tahu kereta Satria Neo kan ? ala yang selalu orang guna untuk konvoi or untuk racing tu. aku memang minat benda2 alah racing car nie. kegemaran aku kot tu ! tiap kali tunggu lampu traffic light tu nak hijau, pantang ada kereta Satria Neo nie lalu kat jalan sebelah mesti kepala aku pun ikut teleng tengok kereta tu sampai la benda tu hilang dari pandangan mata aku. gila kan ? obsess teramat. tapi aku nie tau la sapa diri aku nie. belum keje lagi, student lagi. so nak dapat kereta Satria Neo yang power2 habis tu macam susah sikit lah. tapi dapat Satria Neo yang biasa2 pun tak ape. asalkan brand yang sama, ye tak ? okay jom tengok review Satria Neo a.k.a my first car kat sini !


jeng3. Satria Neo R3 Lotus. hebat oh !

OMG. just have a look on it yah !

cute isnt it ? i wish i get one :)

kenapa aku suka Satria Neo ? okay let me tell you..here :)

1) simple but so sophisticated

2) lebar tapi ringan

3) design untuk race car. i like this !

4) tersangat lah cute and nice bila di modifiy walau dalam apa cara sekali pun.

5) lampu depan yang agak seksi for me :)

6) seats yang lebih romantik for me with someone else :)


haha, got it ? yang ke enam macam nak mintak penyepak kan. okay tapi dalam banyak2 kita merancang, aku ada jugak menyediakan back up untuk plan first car aku nie. yeah Plan B ! Satria Neo boleh dikategorikan sebagai kereta yang agak baru dalam industri automobile nie. so rate die susah lah nak turun sikit kalau kita nak beli dia. sebulan maybe dalam rm550 and above. mahal sikit daripada myvi or sama standard macam harga myvi SE. so disebabkan aku nie belum bekerja and kewangan pun ala2 pung pang pung pang, so lebih baik kalau kita buat Plan B, iaitu beli kereta yang canggih tapi murah sikit dari Satria Neo. boleh tangkap tak maksud aku ? heheh.

so ini lah Plan B aku, Satria GTI !!

whoa, that's it ! kurang cute sikit la drpd Neo tadi.

smart kan ???

antara Neo dan GTI, dua2 pun sama hebat sama smart sama mantap ! tapi GTI tak boleh lah nak kalahkan Neo sebab Neo memang dah terbukti lebih laju dari GTI. dah nama pun race car peringkat antarabangsa kan ? so ini lah Plan B aku. my dad cakap GTI pun actually still mahal or sama mahal dengan Neo. but GTI dah lama keluar under Proton. so kalau ada yang secondhand pun dah boleh dapat dalam rm25ribu. so boleh la tu kan sesuai je dengan status aku sebagai student. pakai GTI nie pun smart ape. tapi kelemahan GTI nie, dia tak akan nampak cantik kalau di cat dengan warna2 yang selalu jadi permintaan ramai. contohnya, warna merah cili, kuning diraja dan sebagainya, for me lah. but whatever it is, GTI and Neo memang superb !!





p/s : aku nie cakap je lebat. bilanya nak beli benda2 alah kat atas nie ?




-iqin-

Comments
2 Responses to “Plan A and Plan B !”
  1. Anonymous says:

    aha...bagus tu de impian..masa aku kecik2 dulu pun aku de impian cam u gak..kete impian aku masa tu delah hyundai couple..

    lagi satu kete impian aku ade lah caldina..alhamdulilah aku dpt memilikinya..dah setahun..x puas memandunya...tapikan kite ni sebagai manusia x pernah puas...aku dah ade impian baru lak...iaitu mercerdes CLs 350... hahahaha...macam2..

  2. bagusnya ! seronok kan bila impian kita dah tercapai. kalau saya dah dapat caldina tu, saya dah tak pikir apa2 kot. kahkahkah ! :)

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted