-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

MAXI DRESSES




dah nama pun blog aku kan ? so mesti lah tak lari daripada hot gossip girls. haha what u say ? actually hari nie ada mood sikit nak browsing about 'the things that make girls look so hot', oh that's my fav. yes i love being hot, always on the time. but slowly lah, kita cakap satu benda je pasal hot stuff nie. actually kalau nak bilang berapa banyak barang yang boleh dimasukkan dalam list penting memang tak menang tangan. so i do pick something yang aku rasa anda (girls only yah) pun suka jugak. jom !

hari nie aku nak expose sikit pasal MAXI DRESS. haha tell me, sapa yang suka pakai maxi dress nie ? tak kisah la pakai maxi dress nie nak pergi mana2 pun, but the thing is, sapa yang sangat2 suka rise your hand ! and yes, we're gang. oh my gosh, aku suka gila kot dengan maxi dress nie. tapi agak jarang jugak nak pakai benda alah nie melainkan pergi mana2 annual dinner or prom night. dalam closet aku je dah banyak maxi dress. hehe !

maxi dress ada dua jenis. ada jenis yang panjang sampai ke kaki dan ada juga yang short paling2 pun takat lutut. for me, aku rasa lagi comfortable kalau pakai short maxi dress. sebab senang nak melangkah dengan bebas, bak kata orang. tapi kalau untuk prom night or annual dinner, aku lebih suka long maxi dress. okay here is antara sebab2 kenapa aku suka maxi dress nie :-


1) senang nak urus sebab dia bercantum tak macam baju dan seluar.

2) lebih ringan

3) sangat cantik bab puteri (oh perasan !)

4) lebih ayu dan matang rasanya. haha ~

5) tak semua suka pakai maxi dress. kan ?


okay, meh sini aku tunjukkan contoh2 maxi dress yang menjadi citarasa aku. bagi sapa yang tak pernah kenal maxi dress, berkenalan lah anda dengan mereka ye. bagi yang dah cukup masak dengan maxi dress, jom kita share2 info. aku suka bab2 macam nie weh ! tengok dulu, comment and speculate kemudian cerita okies ?





let me tell you. 4 maxi dress di atas lebih bertemakan funky style. so sapa2 yang suka gypsy style, boleh lah cuba2 dress kat atas nie ye. tapi maxi dress nie semuanya yang jenis long. so lebih sesuai dipakai untuk beach party. so anyone yang sedang berholiday, mesti tak sah kalau tak pakai maxi dress, pergh cantik kot kalau pakai benda alah nie and jalan2 cuci mata kat tepi pantai. antara keempat-empat dress atas nie, aku lebih suka yang kedua dari kiri. very nice !






five beautiful maxi dress ! oh just love it. maxi dress nie pun lebih kepada beach party. tapi okay je kalau nak pakai untuk makan angin or window shopping. kalau nak pakai untuk annual dinner or prom night, urgh buruk gamaknya. yang kedua dari kiri (yang kedua lagi !), very beautiful dan nampak lebih formal sikit la sebab design dia pun lebih kepada formal reception. so sapa2 yang pergi dinner or whatsoever yang bertemakan merah putih, that second dress is a very good idea ! :)








okay next dresses. this is what we called, "hello queen !" haha nice tak ? nice kan ? kan kan ? kalau tadi aku exposed maxi dress yang bertemakan gypsy style, tapi kali nie lain sebab ianya bertemakan glamorous. maxi dresses nie kainnya sangat soft ala2 satin. so kalau pakai and kita berjalan atas karpet, rasa macam ouch, she's HOT ! tapi dresses yang pertama dan keempat dari kiri tak sesuai untuk dipakai di atas red carpet sebab walaupun bertemakan glamorous, tapi tak berapa kene lah. haha aku nie bajet fashion designer pulak la kan. oh !






oh okay, mata aku tak berkelip2 tengok three dresses kat atas nie. what a beautiful dresses okay ! yang nie pun bertemakan glamorous. so boleh la pakai time nak datang high tea ceremony ke, nak buat pergi annual dinner ke. but still, tak sesuai nak pakai kat atas red carpet. just weird, dont you ? tapi boleh je kalau nak pakai melainkan maxi dresses kat atas nie banyak labuci or manik2 yang berkilau kat atas kain dresses nie. pergh, kalah fasha sandha kot ? dalam tiga2 dresses nie, aku paling suka yang di tengah2, the black one. :)


okay enough la untuk introduction. haha banyak macam tu baru kau kata introduction ke, dang ! so the next one, aku nak cakap pasal citarasa aku pulak. haha sapa yang masih berminat, jom aku bawak anda menghayati pameran2 aku kat bawah nie. sapa yang dah bosan or mengantuk, takpe meh aku bawak jugak. kih3. first off, banyak pun kan jenis maxi dresses nie. kalau google, memang berjuta kot result yang akan keluar. so dalam banyak2 tu yang aku suka sikit je. jom2 !!







dah tengok maxi dresses yang super hot kat atas nie ? omg. omg ! cantik tahap dewa kan ? just imagine pakai dresses nie kat atas red carpet. tak ke macam, "OMG, look at you. you're gorgeous !!". sorry, mood berangan jap tadi. yang nie bertemakan glamorous. tapi aku rasa dah terlebih glamorous kot. dalam banyak2 nie aku suka yang di tengah2. suka sebab ada kerongsang kat area peha tu. wah, they're beautiful. ah suka. sukanya !! ada ke yang sudi nak hadiahkan aku dresses camnie ?





haha mesti anda menyampah kan sebab semua yang aku suka berwarna hot red ? oh ya, lupa nak cakap. aku sangat suka merah. sangat suka ! even if nak pakai baju dresses or apa2 pun mesti aku pilih merah dulu. for me, warna merah adalah warna kegemilangan. ecewah ! omg. cuba tengok dress yang aku tunjuk kat atas nie. sila jangan tersilap ye. ada satu je dress kat atas nie, bukan tiga dresses. but this dress warna merah dia macam gelap sikit kan, tak macam tadi ? but i like !




ini pun salah satu dress yang aku suka. high class kan ? gabungan warna hitam dan merah. tapi merah die merah gelap. but doesnt matter, yang penting masih bertemakan merah. ewah ! cantik kan ? cantik2. :)



hey look here ! cantik tak dress kat atas nie ? cantik kan ? this is one of my favorites too. green in color. tambah2 lagi ada warna hot blue kat dress nie. cantik kot ! selain daripada maxi dress yang berwarna hot red, aku suka juga hot green. dua2 warna nie warna yang gorgeous bagi aku, and yes kalau pakai pun mesti terperasan sendiri yang orang akan usha2 aku. haha bajet ! omg, glamorous gila kot. kene2 kat area bawah dada tu. pergh, mantap ! aku suka, suka ! kalau fulus dah mantap, aku pasti atau mesti beli satu macam nie. hey just imagine kalau warna dia hot red, lagi nice kot kan ?










macam bridal style pun ada kan ? nope jangan keliru, this is maxi dress, not a bridal dress. haha ! cuba tengok di bahagian bawha dress nie, rasanya macam lembut dan mengembang kan kalau berjalan pakai dress nie ? omg, cantiknya kan. paling suka kat bahagian dada dress nie. super hot gorgeous kot !! pakai inner shirt yang berwarna hitam. lepas tu pakai necklace yang penuh kat leher tu. oh just wonderful, i think.




sometimes, purple pun aku layan. haa..dress kat atas nie jenis short maxi dress. senang dan selesa sangat nak pakai. bagi yang berkulit putih, sangat sesuai pakai dress nie. cantik kan, geram tak tengok kat bahagian dada dress nie ? fuh berkilau2 mata tengok. oh i just love this dress. tapi aku dah dua pun dress ala2 nie. cuma jarang pakai sebab lately tak ada functions pun yang aku terlibat. haha :)



okay this time kita tengok warna hitam pulak. okay, satu je yang aku expose kat sini. ah buat pe nak banyak2 kan. sakit mata je weh. hitam itu anggun. sapa setuju ? jom sama2 kita angkat tangan setuju ! memang betul pun kan. tengok je la dress kat atas nie. nampak elegant habis kan ? orang yang berbadan besar pun boleh nampak macam kurus kalau pakai dress kat atas nie. very nice :)


okay satu tips untuk sesiapa yang suka pakai maxi dress nie. kalau tak nak kelihatan terlalu sexy, boleh je cover maxi dress nie dengan something yang lebih sopan and just nice. yelah, tak semua orang bertudung dan tak semua orang tak bertudung. so there's some ways yang boleh kita ikut kalau nak mempelbagaikan penggunaan maxi dress nie. tipu lah kalau ada perempuan yang tak suka pakai dress kan ? ada dua jenis clothes yang boleh disesuaikan dengan pemakaian maxi dress nie. mesti anda tau kan cardigan or jeans jacket ? okay let's see !




















sangat sesuai kalau dipadankan dengan maxi dress. lepas tu boleh la pakai tudung yang sesuai ka or ikut style masing2. sekarang nie kan fesyen tudung tumbuh macam cendawan betol lah. so banyak dah pilihan sekarang, boleh je nak cari kat mana2. boleh jugak kalau yang tak bertudung pun nak pakai cardigan and jean jackets untuk dipakai bersama maxi dress. yang selebihnya, ikut lah citarasa masing2. :)


okay lah, rasanya cukup sampai disini je entry kali nie. dah penat aku nak tulis. jari nie pun dah asyik salah je menaip. agaknya dia dah suruh aku masuk tido kot. apa2 pun, enjoy with your confidence to do anything u like yah ! say YES to maxi dress. pilihan yang tepat. ecewah !





p/s : nak beli banyak2 maxi dress nanti, for sure the hot red !





Comments
2 Responses to “MAXI DRESSES”
  1. Anonymous says:

    comel.....especially yg warna merah and turquiose

Leave A Comment

MEMBEBEL BANYAK MANA PUN TAK KISAH !

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted