-

-

DROPPY BOX

THE BLOGGERS

My Photo
Asyiqin Ridzwan
ASYIQIN RIDZWAN my real name. i'm a married girl. obsession into cupcake, fashion, writing, cooking (not a professional actually), make up and my family man, AHMAD FAUDZLI.
View my complete profile

without love, life is nothing. without life, love is nothing.


hello blogger. good morning Malaysia !
jumpa lagi kita, diizinkan Allah swt untuk terus bernafas di atas muka bumiNya.
sekarang jam menunjukkan pukul 1.55 pagi, and yeah im still here in front of my lappy.
before i get sleep, rasanya diri terpanggil untuk menulis entry di blog aku.
i wanna talk about LIFE & LOVE.
live ?..and love ?..dua perkara yang berbeza.
ah, pedulikan orang yang nak mengata aku ni tak habis2 pasal cinta.
yes, aku memang tak habis2 pasal cinta and i'll never stop thinking about it. hit me yaw ?
haha just kidding. 
life mean kehidupan. kehidupan is stand for what ?
kalau nak tanya semua orang, sampai kiamat aku takkan selesai dengar jawapan semua orang.
so biar lah aku sendiri yang bagi jawapan.
for me, life is for everything. for every moments that happened to myself.
the thing we cannot change. the thing we must accept for always.
life, bagi aku hanya memerlukan diri aku untuk maju ke hadapan.
i'll never stop to move and never step backward.
my parent. my siblings. my unny. my bestfriend.
they're all actually MY LIFE.
we're creating new things.
we're making joys and whatsoever.
we're doing everything altogether.
in short words, they are all my true life forever.
without them, i am so empty. i am so dull. wretched girl. and yeah..loser.
aku tak suka sebut perkataan 'loser' utk diri aku. 
sebab tu aku rasa macam nak berat je taip perkataan tu. gosh !!
what about LOVE ?
for me, love is a miracle and the opening for all my doings with my 'life'.
love itu terlalu subjektif.
dan bagi aku love itu terlalu penting untuk dapat sesuatu yg sangat berharga.
love to Allah swt. love to papa mama. love to my siblings. love to my unny. love to my bestfriend.
love to myself too.
sometimes apabila aku terjumpa websites yg memaparkan kematian ngeri, aku akan teringat sesuatu.
aku tak nak jadi macam nie.
aku nak mati dalam kasih sayang daripada semua orang yang aku sayang.
aku nak mati dalam kasih sayang orang yg menyayangi aku.
tapi itulah kebenarannya.
nasib. takdir. ajal maut. semuanya di tangan Allah swt.
ya, manusia hanya berfikir, merancang dan berusaha.
tapi Allah swt yang hanya menentukannya.
so to sum up into the conclusion, bagi aku love & life bukannya dua perkara yang jauh berbeza.
ianya saling melengkapi utk mencapai kebahagiaan.
without love, life is nothing.
and without life, love is nothing.
do agree with my quote ?



-iqin-

ASYIQIN RIDZWAN

ASYIQIN RIDZWAN
" terima kasih kerana sudi singgah blog ini. jika suka saya, singgah lah membaca blog ini selalu ! sokongan dan perkongsian anda amat saya hargai. sekiranya anda ada pertanyaan lebih lanjut, boleh rujuk saya di Facebook :) "

Most Wanted